tiistai 4. tammikuuta 2011

Nopeat rahka-juustosarvet

Teki mieli leipoa sitä klassista "jotain", ja mieheni ehdotti juustosarvia. Edelliset olivat kuulemma olleet niin hyviä. Ihan samaa ohjetta en viitsinyt toistaa, joten surffasin netin ihmemaahan hakemaan itselleni inspiraatiota. Mieleinen ohje löytyi Marielta, jonka reseptiä sovelsin itselleni ja jääkaapin sisällölle sopivaksi. Ohje oli nopea (ei hiivaa) ja lopputulos herkullinen - ei niin kaunis tai kuohkea kuin Herkkusuun sarvissa, mutta käytettyyn aikaan nähden erinomainen. Kaveriksi sarville laitoin vielä tulista tomaatti-papukeittoa. Ei hullumpi talvi-ilta!



Taikina (24 sarvea):
6dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 prk vähärasvaista maitorahkaa (0,3%)
1/2 dl öljyä
25g margariinia
1 muna
1,5 dl juustoraastetta

Täyte:
Homejuustoa
Ruohosipuli-tuorejuustoa (Rainbow)
Juustoraastetta

Päälle:
Voiteluun kananmuna
Pellavansiemeniä
Juustoraastetta

1. Sekoita kuivat aineet ja lisää seokseen kananmuna, rahka, juustoraaste ja rasvat. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Jaa takina kahteen osaan, muotoile palloiksi ja kauli pyöreiksi levyiksi. Jaa levy haluamasi kokoisiin sektoreihin (itse jaoin molemmat 12 osaan ja sarvista tuli pienehköjä). Laita toisiin sektoreihin homejuustoa ja toisiin sipaisu tuorejuustoa ja juustoraastetta. Rullaa sarviksi, voitele, ripottele päälle pellavansiemeniä tai juustoraastetta ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Todella hyvä ohje, ja toimi jopa gluteiinittomana - uskomatonta! Suolaa vähensin reilusti - laitoin vain 1/3 tl.

    VastaaPoista
  2. Hyvät gluteenittomat ohjeet ovat aina tervetulleita - kiitos tästä!

    VastaaPoista
  3. Hyvä oli ohje, kiitos!
    Suolan määräksi riitti se 0.5 tl minunkin mielestäni, koska käytin voita.
    Riisijauho on hyvä lisä, kun tekee gluteenittomana.
    Kauliminenkin onnistuu parhaite riisijauhon kanssa, ja muovikaulimella.
    Laitoin sisään juusto-kananmunaseokseen vielä Meiran välimerellistä yrttimaustetta - argh, miten hyvää! Värimerenylityseväät ovat valmiit ;=)

    VastaaPoista
  4. 😋Minä tein näitä maustamattomina ilman mitään, vaihdoin myös muutaman desin kaurajauhoon. Ja hyvää oli. Kiitos tästä helposta reseptistä ❤️🤗

    VastaaPoista