lauantai 15. tammikuuta 2011

Auramuffinit


Kaupan leivät eivät houkutelleet taannoin ruokaostoksilla, ja kun vapaapäivä oli niin päätin vaihteeksi tehdä sämpylöitä. Sämpylöitä teinkin, mutta koska työnantajan joululahjaksi antaman juustotarjottimen homejuusto odotti edelleen jääkaapissa, tein lisäksi näitä juustoisia muffinseja. Idean nappasin täältä ja sovelsin ohjeesta jääkaappini senhetkisen sisällön mukaisen. Huippuhyviä ja nopeatekoisia suolapaloja, suosittelen!

Ohje (18 keskikokoista muffinia):
2,5 dl vehnäkauhoja
2,5 dl sämpyläjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 munaa
2 dl maitoa
2 dl juustoraastetta
100 g voita tai margariinia sulatettuna
Homejuustoa maun mukaan (minulla meni alle 100 g)
Päälle juustoraastetta tai fetaa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää maito, munat ja sulatettu voi. Sekoita
3. Laita lusikallinen taikinaa muffinsivuoan pohjalle, lisää päälle n. teelusikallisen kokoinen pala homejuustoa ja peitä taikinalla.
4. Ripottele muffinsien päälle juustoraastetta tai paina takinaan fetakuutio.
5. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.


Kerrankin meillä on kukkia!
Uskomatonta miten paljon leikkokukat - itseostettuinakin- ilahduttavat värikkyydellään. Suonette siis anteeksi epäkelvon kuvan, halusin vain saada ihanat kukkani tännekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti