tiistai 30. marraskuuta 2010

Valkosuklaaruudut

Kinuskikissa on edelleen kaikkien aikojen leivontablogisuosikkini, osin selkeiden ohjeiden ja osin monipuolisuutensa vuoksi. Ihan pelkkiin kakkublogeihin en ole niin syventynytkään, kunhan käyn vain joskus ihailemassa komeita kuvia. Kakkuja kun on harvoin aikaa tai tarvettakaan tehdä.

Vastikään jouduin leipomaan töihin "jotain hyvää", ja koska aika oli kortilla, päädyin Kinuskikissan siniristileivoksiin ilman siniristiä. Tein kissan ohjeen tuplana, ja se riitti juuri sopivasti ison uunipellin kokoiseen annokseen. Kuvan alla ohje sellaisena kuin sen toteutin.



18 palaa
Pohja:

300 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
4 munaa
6 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa

Kuorrutus:
400 g valkosuklaata
1 dl kuohukermaa

Koristeet:
Sokerihelmiäisiä

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat yksitellen joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle 1-1,5 cm paksuksi levyksi. Paista 200 asteessa 10-13 min. Anna jäähtyä.

Paloittele valkosuklaa mikronkestävään astiaan ja sulata miedolla lämmöllä (200 W) välillä sekoitellen. Lämmitä kuohukerma kattilassa, mutta älä anna kuumentua kiehuvaksi. Kaada valkosuklaasula ohuena nauhana vispilällä sekoittaen lämpimän kerman joukkoon. Jos seos tuntuu paksulta, siirrä kattila vielä hetkeksi levylle “jälkilämpöön”. Kaada suklaa pohjan päälle ja anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista paloiksi.

Makua en vielä osaa arvioida, se jäänee syöjien arvioitavaksi... Kerron tuomion, kunhan testiryhmä on suoriutunut tehtävästään! Edit: Lähes kaikki meni, mutta hillittömiä ylisanoja tuotos ei synnyttänyt. Ihan kelpo piirakkaa, mutta omaan makuuni vähän turhan tiivis rakenne ja äitelä maku... Vai söinköhän vain liian suuren palasen kerralla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti