lauantai 20. marraskuuta 2010

Piparihyrrät

Kuten aiemmistakin postauksista on käynyt ilmi, en ole sielultani mikään kodinhengetär. Jos on kiire, meillä syödään salaattia (minä) ja eineksiä (mies) ja mikäli leipoessa laiskottaa tai aika on kortilla, kaupan valmistaikinoita käytetään surutta. Erään iltapainotteisen työpäivän aamuna syntyivät maailman helpoimmat jouluherkut eli piparihyrrät.Ja se äärimmäisen yksinkertainen ohje:

500g pakastemurotaikinaa
500g pakastepiparitaikina

Takinat kaulitaan ohuiksi, noin 2mm vahvuisiksi levyiksi ja laitetaan päällekkäin.  Levy kierretään rullalle, asetetaan hetkeksi jääkaappiin (helpottaa leikkaamista) ja leikataan veitsellä noin puolen sentin vahvuisiksi viipaleiksi. Paistetaan 225 asteessa noin 5 minuuttia, uunista hieman riippuen.

4 kommenttia:

 1. Mainio idea! Täällähän tosin pakastepiparitaikina on vähän hakusessa, mutta ohjetta voisi koettaa jos tänä jouluna edistyn tekemään pipareita.

  VastaaPoista
 2. Näin tän reseptin lehdessä ja jäin pällistelemään, että uskomattoman yksinkertainen ja silti erilainen idea. :) Olivatko millaisia maultaan?

  VastaaPoista
 3. Sanoisin että molemmat taikinat ovat parempia yksinään kuin toistensa kanssa. Yhdistelmä on aika mieto, sokerivesikuorrutus tai muu voisi tuoda makuun vähän iskevyyttä. Mutta aikuiselle, ei niin supermakeasta pitävälle nämä olivat juuri hyviä, eivätkä liian jouluisiakaan - jos vaikka on jo ehtinyt kyllästyä pipareihin...

  VastaaPoista
 4. Hauskan näköisiä ja valmista tulee helpolla. Hyvää uutta vuotta 2011!

  VastaaPoista