keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Suklainen täytekakku

Viikonloppuna piti tekaista kakku. Pieni ja nopeatekoinen. Hyväkin oli toiveissa, muttei kovin makea.
Nämä tavoitteet synnyttivät tällaisen lopputuloksen (pakollista itsekehua: värit olivat luonnossa kauniimmat):


Aikamoinen hullunmylly ulkoisesti, mutta maultaan varsin mainio. Uutena asiana halusin kokeilla suklaakerman tekoa, ja sitäpä tulikin pursoteltua vähän naapurienkin tarpeisiin. Mutta kun se oli hyvää, ja sitä tuli tehtyä aika paljon kakun piskuiseen kokoon nähden...

Tuotos syntyi näin:

Pohja :
Neljän munan suklaakääretorttupohja (esim. täällä), kostutus maidolla

Täyte:
1 prk kuohukermaa
noin 80g valkosuklaata
1 prk vaniljatuorejuustoa
Sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan
200g vadelmia (+ muutama marja omaan suuhun, todellisuudessa siis ehkä 180 g meni kakkuun ;)

Koristelu:
1 prk Flora vispiä
Sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan (miksi en koskaan laita sokerin määrää ylös?)
3 riviä maitosuklaata (Marabou)
Tummaa ja valkoista suklaata pari riviä
Kaupan valmiskukkia

1. Leikkaa kääretorttupohja sopivan kokoisiksi paloiksi, minä leikkasin pellillisestä kaksi samankokoista palaa ja muotoilin ylijäämäpaloista vielä kolmannen. Pohjaksi laitoin näistä kaksi ja ainoan täytekerroksen päälle kolmannen. Kostuta pohja maito, jonka voit maustaa vaniljasokerilla. Kuumenna vadelmat vesitilkassa kattilassa.

2. Vatkaa kerma ja sekoita siihen tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Mausta makusi mukaan. Levitä pohjan päälle valutetut vaelmat ja kermaseos. Laita kakku hetkeksi jähmettymään jääkaappiin.
3. Laita kakun päälle kääretorttupala ja kostuta se.
4. Vatkaa vispi ja mausta se sokerilla. Päällystä kakku, sulata sitten maitosuklaa ja sekoita se loppuosaan vispiä. Pursottele suklaakermasta ruusukkeet kakkua kiertämään. Rouhi valkoinen ja tumma suklaa ja koristele kakku niillä ja valmiskukilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti