perjantai 19. marraskuuta 2010

Vuohenjuusto-kasvispiirakka

Töiden puolesta pitää kiirettä ja leipominen (ja itseasiassa mikä tahansa kotiin ja vapaa-aikaan liittyvä) on säälittävän vähäistä, mutta tällaisen tekaisin muuan vapaapäivänä ruoaksi.


Ei näytä kovin kummoiselta enkä jaksanut kuvaan tässä pimeydessä oikein panostaa, mutta tämä piirakka oli todella hyvää. Ehkä parasta saamaani suolaista piirakkaa, ja jopa mieskin kehui tuotoksen maasta taivaaseen.
Vuohenjuusto sulaa maustamaan piirakkaa sen sijaan että se pysyisi fetan tavoin uunissa kokonaisina paloina, tämä oli minulle positiivinen yllätys.

Näin se syntyi:

Pohja:
1 pkt ruispiirakkataikina

Täyte:
1/2 paprikaa
1/2 prk kirsikkatomaatteja
1/2 munakoisoa
100g vuohenjuustoa
6 kalamata-oliivia
2 valkosipulinkynttä
1 prk (2,5 dl, 15%) ruokakermaa
2 munaa
hitunen suolaa
pippuriseosta

1. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Itse pidän ohuesta pohjasta, joten vuorasin taikinalla vuoan lisäksi kolme muffinivuokaa.
2. Pilko vihannekset. Ripottele vuoan pohjalle paprika, munakoiso ja viipaloidut oliivit.
3. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi ja sitten vielä viipaleet puoliympyröiksi. Asettele ne kasvisten päälle.
4. Sekoita ruokakerma, munat, puristettu valkosipuli ja mausteet keskenään. Kaada vuokaan. Asettele päälle lopuksi puolitetut kirsikkatomaatit.
5. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Jos reunat tummuvat liikaa, peitä piirakka välillä foliolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti