maanantai 22. marraskuuta 2010

Kuohkeat sämpylät


En erityisemmin pidä vaaleasta leivästä, mutta tuoreet sämpylät ovat tämän säännön pakollinen poikkeus. Nämä sämpylät olivat kyllä vaaleimpia koskaan leipomiani, pelkästä vehnäjauhosta. Lopputulos oli upean pehmoinen ja maukas, tosin uskon että nämä sämpylät eivät ole seuraavana päivänä enää parhaimmillaan.

Koska nämä ovat nopeatekoisia, tekaisin sämpylät erään työpäivän aamuna. Stressinpurkuleipomista, kenties? Ainakin asunto tuoksui ihanalta vielä illallakin, kun palasin töistä. Mmm...





Ohje:

5 dl vettä
50g hiivaa
2 rkl siirappia
2 tl ruususuolaa
7-8 dl vehnäjauhoja
1,5 dl auringonkukka-pellavansiemensekoitusta
0,5 dl öljyä
muutama aurinkokuivattu tomaatti pilkottuna

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja lisää siihen hiiva, siirappi ja suola. Lisää jauhot (jätä taikina reilusti pehmeäksi: tätä ei tarvitsekaan pystyä muotoilemaan käsin) ja anna nousta liinan alla puolisen tuntia. Lisää siemensekoitus ja öljy, jotta saat taikinasta helpommin käsiteltävän. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille, tasoita levyksi ja nostata vielä hetken aikaa. Painele takinaan ruudukko veitsellä ja laita jokaiseeen ruutuun palanen tomaattia. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia, anna jäähtyä liinan alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti