tiistai 21. kesäkuuta 2011

Vaaleanpunaiset mokkapalat



Tämä ohje löytyi Mtv3:n Makuja-sivustolta. En tehnyt ohjeen mukaista kuorrutetta, vaan mitäkaapistalöytyy -kuorruteen tilkasta voisulaa, kolmesta desistä mansikanmakuista tomusokeria ja kolmesta ruokalusikallisesta kahvia. Tuo määrä riitti kuorruttamaan isosta pellillisestä puolet, puolet meni pakasteeseen odottamaan jatkokäyttöä vierasvarana. Koristeena sokerisydämiä.

Nämä mokkapalat olivat ehdottomasti parhaita syömiäni. Tomusokerikuorrutekaan ei ollut liian äitelä, sillä kahvi tasoitti sen makua mukavasti. Kannattaa kokeilla!

Pohjan ohje:

4 munaa
4 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
150 g voita tai margariinia
2 dl vettä

Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos muna-sokeriseokseen.
Sulata voi tai margariini ja lisää joukkoon vesi. Sekoita vesi-rasvaseos taikinaan koko ajan sekoittaen.
Vuoraa uunivuoan pohja leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 20 minuuttia. Kokeile kakkua tikulla, kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, on kakku valmis. Anna pohjan jäähtyä. Sekoita kuorrutteen ainekset ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Koristele makusi mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti