keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Rapeat ananasmuffinsit


Näiden ananasmuffinsien ohjeen idea on napattu mukaan jonkun linkittämänä Tasty Cake-blogista, johon ohje taas oli lainattu Emerald Citystä ja niin edelleen. Ajattelin, ettei noin lainattu ohje voi olla huono, ja päätin kokeilla munattomien muffinsien tekoa. Sorvasin ohjeesta ananasmuffinsit ja tein päälle rapsakan kaurapinnan. Rapean kaurainen kuorrute ei toki jätä ulkonäössä taakseen yhtäkään kauniisti kuorrutettua kuppikakkua, mutta maistui mainiolta ja on helppotekoinen. Kannattaa kokeilla!

Ohje (12 isoa muffinsia):

2dl    sokeria
1tl     leivinjauhetta
0,5tl  soodaa
1tl     vaniljasokeria
1 dl ananasmehua
1 prk ananaspaloja
1dl    ruokakermaa
1dl    öljyä

Kuorrute:
1 dl kaura- tms hiutaleita
25 g voita tai margariinia
0,5-1 dl sokeria

Sekoita taikinan kuivat ainekset keskenään. Lisää ananaspalat, rasva ja nesteet. Lusikoi taikina muffinsivuokiin. Sulata voi tai margariini, lisää siihen kaurahiutaleet ja sokeri ja sekoita. Ripottele kuorrutetta muffinsien päälle. Sulata voi ja lisää siihen sokeri ja kaurahiutaleet samalla sekoittaen. Lisää muffinsien päälle ja paista 175 -asteessa 20-25 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti