tiistai 28. kesäkuuta 2011

Pähkinäinen raakasuklaa


Tunnustan olevani markkinoinnin uhri. Helsingin-reissullani pistäydyin Ruohonjuuressa, ja asiaankuuluvasti poistuin sieltä lompakko tyhjänä mutta Hyvän Ihmisen Hymy kasvoillani. Mukaan lähti monenmoista, mutta kokeilunhalusta nappasin kaiken tarpeellisen joukkoon myös raakasuklaan tekoon tarvittavat ainekset. Yksi erä ehti epäonnistua (liian vähän kaakaojauhetta ja muita "kuivia" aineita), mutta tästä tuli jo aivan kelpo syötävää. Vaivaa tämän teko kyllä vaati, sillä hunaja ei ollut sulaa rasvojen joukkoon sitten millään. Lopulta päädyin jähmettämään sekoitusta kattilassa vähän väliä hämmentäen niin, että hunaja sekoittui tasaisesti. Huh sentään. En tiedä teenkö toiste.

Käyttämieni ainesten tarkkoja määriä en mitannut, mutta näistä aloittelijan suklaa koostui:

raaka kaakaovoi
kylmäpuristettu kookosöljy
raakakaakaojauhe
murskattu kaakaopapu (cocoa nibs)
hunaja
pähkinärouhe
hasselpähkinät

Sulata rasvat (vältä kuumennusta) ja lisää joukkoon hunaja ja kuivat aineet. Kuivia aineita saa olla reilusti, muuten koostumus ja maku jäävät öljyisiksi. Jähmetä suklaamassaa välillä sekoitellen, ja levitä se sitten vuokaan (minulla irtopohjavuoka) ohueksi levyksi. Laita jäähtymään jääkaappiin tai pakasteeseen, ja leikkaa levy sitten paloiksi. Säilytä suklaa kylmässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti