Vilkkilässä vilisee, ei kissoja vaan ihmisiä, jotka eivät asu missään. Koti on siellä missä uuni lämpiää ja rakkaat ihmiset istuvat hetkeksi saman pöydän ääreen. Tervetuloa mukaan!
perjantai 24. kesäkuuta 2011
Helppo feta-parsakaalipiirakka
Tämä piiras toimi lounaana eräänä päivänä, jolloin oli minun vuoroni keksiä talouteemme syötävää. Todella hyvää ja helppoa! Ohje on Pippurimyllyn, enkä tehnyt siihen muita muutoksia kuin jauhojen vaihtamisen rouheisemmaksi. Tässä alkuperäinen ohje:
Pohja:
100 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl vettä
Täyte:
300 g parsakaalia (pakaste)
200 g fetajuustoa
3 dl maitoa tai kermaa
3 munaa
suolaa, mustapippuria, basilikaa, timjamia
Nypi jauhot ja rasva sekaisin. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaa haarukalla ja esikypsennä 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.
Sulata ja valuta pakasteparsakaali hyvin. Levitä parsakaalinnuput ja fetakuutiot piirakkapohjan päälle. Sekoita keskenään munat, maito sekä mausteet. Kaada muna-maitoseos piirakan päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti