perjantai 24. kesäkuuta 2011

Helppo feta-parsakaalipiirakka


Tämä piiras toimi lounaana eräänä päivänä, jolloin oli minun vuoroni keksiä talouteemme syötävää. Todella hyvää ja helppoa! Ohje on Pippurimyllyn, enkä tehnyt siihen muita muutoksia kuin jauhojen vaihtamisen rouheisemmaksi. Tässä alkuperäinen ohje:

Pohja:

100 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl vettä

Täyte:
300 g parsakaalia (pakaste)
200 g fetajuustoa
3 dl maitoa tai kermaa
3 munaa
suolaa, mustapippuria, basilikaa, timjamia

Nypi jauhot ja rasva sekaisin. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaa haarukalla ja esikypsennä 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

Sulata ja valuta pakasteparsakaali hyvin. Levitä parsakaalinnuput ja fetakuutiot piirakkapohjan päälle. Sekoita keskenään munat, maito sekä mausteet. Kaada muna-maitoseos piirakan päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti