perjantai 27. toukokuuta 2011

Hyydytetty porokakku


Synttärikakkua minulle itselleni, ja kun makeat maistuvat vähemmän niin päädyin Kinuskikissan inspiroimana tekemään samankaltaista, täytteestä pohjaan rakennettavaa hyydykekakkua. Ja olipa muuten helppotekoisin suolainen kakku koskaan! Porotäyte itsessäänkin ilman liivatetta oli erinomaista ja sopisi varmasti esimerkiksi  ruisnappien tai suolakeksien päällä juhlatarjottavaksi. Tein kakun pikkuiseen rengasvuokaan (halk. 15 cm), joten ohjeen määrät voinee tuplata normaalikokoiseen vuokaa.

Ohje:
4 kirsikkatomaattia
6 tummaa viinirypälettä
1 prk savuporotuorejuustoa
1 prk kuohukermaa
100g kylmäsavuporoa
1 prk ruohosipulia
1/2 keltainen paprika
3 liivatelehteä
ripaus mustapippuria
3-4 viipaletta ruisvuokaleipää
0,25 dl maitoa

1. Halkaise tomaatit ja viinirypäleet ja asettele ne sekä viipale paprikasta rengasvuoan pohjalle. Tee sitten täyte.
2. Vaahdota kerma ja sekoita siihen tuorejuusto.
3. Pilko poro, paprika ja ruohosipuli ja heitä sekaan. Mausta ripauksella mustapippuria.
4. Liota liivatelehtiä 10 minuuttia ja liuota ne sitten kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää seos täytteeseen.
5. Lusikoi täyte pohjan päälle varoen liikuttamasta tomaatteja ja muita koristeita paikaltaan. Painele täytettä tiiviiksi lusikalla, jotta saat sen pohjaan asti ja vältyt koloilta täytteessä.
6. Asettele leipäviipaleet täytteen päälle pohjaksi. Kostuta pohja maidolla.
7. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
8. Aseta lautanen (väliin voit laittaa salaattia Kissan tavoin) vuoan päälle ja keikauta kakku ympäri. Valmis!

2 kommenttia:

  1. Poro on oikeasti parasta ! Maistuisi milloin vain!

    www.nami-hiiri.com

    VastaaPoista
  2. Kyllä :) Lisäksi poroa ostava tukee syrjäseutujen elinkeinoa ja liha on luomulaatuista ja onnellisena kasvanutta. Hyvähyvä, kunpa vielä raskisi ostaa sitä useammin!

    VastaaPoista