perjantai 8. heinäkuuta 2011

Keventäjän kinkkukakku

Tehtävänä kakku työmatkalta palaavalle miehelle, aikaa puoli tuntia ja kauppareissulla osatamatta jäi iso osa aineksista. Huoh. Vaan näistä lähtökohdista syntyi kuitenkin aivan kelpo voileipäkakku, ohje alla. Kakku on varsin kevyt, joten ihan "täysrasvaisen" voileipäkakun makua siihen ei tietenkään saa, mutta suosittelen kokeilemaan siitä huolimatta. Näemmä voileipäkakku voi olla sekä kevyttä että herkullista. Huomaa, että ohje on pieneen reunavuokaan, tuplaa määrät normaalikokoista vuokaa varten.





Pohja:
5 viipaletta jälkiuunileipää
0,5 dl maitoa

Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja asettele ne tiiviiksi kerrokseksi irtopohjavuoan pohjalle. Kostuta maidolla, laita päälle paino ja siirrä jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Täyte:
250 g rahkaa (Ehrmann)
50 g pippurituorejuustoa
100 g raejuustoa
4 rkl (kevyt)majoneesia
100 g saunapalvikinkkua
reilu 1/2 punainen paprika
2 liivatelehteä
2 cm pala purjoa
5 viinirypälettä
2 ohutta kinkkusiivua (leikkele)

Laita liivatteet kylmään veteen. Sekoita rahka, raejuusto ja tuorejuusto keskenään. Paloittele paprika ja kinkku ja lisää ne rahkaseokseen, mutta jätä hieman paprikaa syrjään koristelua varten. Kiehauta tilkka vettä, liuota liivatelehdet siihen ja kaada nauhana muun täytteen joukkoon. Laita täyte leipäpohjan päälle ja siirrä hyytymään jääkaappiin. Pieni kakku hyytyi nopeasti, isoon varaisin mieluummin koko päivän - ehtiipä kakku sitten maustuakin kunnolla. Koristele purjolla, viinirypäleillä, paprikalla ja kinkulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti