keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Mud cake


Simppeli mutakakkuohje löytyi Soppakellarista ja päätyi toteutukseen vielä sitäkin yksinkertaisempana. Hyvää ja nopeatekoista! Nämä ainekset löytynevät suunnilleen jokaisesta keittiöstä ilman ekskursiota lähi-Prismaan. Alla oman versioni ohje.

150g suklaata (laitoin 100g tummaa ja 50 g maitosuklaata)
150g voita tai margariinia
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl vahvaa kahvia
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
2 dl sokeria
3 kananmunaa
tomusokeria koristeluun

1. Laita rasva sulamaan kattilaan ja paloittele suklaa mukaan. Sekoittele ja anna palojen sulaa melkein kokonaan. Nosta kattila liedeltä, jälkilämpö riittää sulattamaan lopun suklaan loppuun. Kaada seos reilun kokoiseen kulhoon.
2. Lisää hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen kaakaojauhe ja kahvi. Sekoita tasaiseksi. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja suola keskenään ja lisää siivilän lävitse suklaaseoksen joukkoon.
3. Vatkaa huoneenlämpöiset kanamunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Nostele munavaahto varovasti suklaaseoksen joukkoon.
4. Kaada taikina voideltuun piirasvuokaan ja paista 175 asteessa keskitasolla noin 20-25 minuuttia.  Ripottele jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria.
5. Tarjoa sellaisenaan kahvin kanssa tai vaniljakastikkeella höystettynä.


Mikähän siinä on, etten nykyään tahdo viitsiä juuri makeita herkkuja leipoa saati syödä? Suolaiset maistuvat vain niin paljon paremmin... Toisaalta, kakkuja syön vähän väliä joka tapauksessa töissä, se lienee ainakin jonkinlainen selitys. Jonkinlainen läksiäiskakku päässee kuitenkin pian tekolistalle, sillä keväällä Vilkkilässä muutetaan jälleen.

4 kommenttia:

  1. Oi mitä herkkua! Mulle suklaa muodossa kuin muodossa kelpaa valitettavan hyvin. :)
    Muuttointoa ja -energiaa!

    VastaaPoista
  2. Tällaiset simppelit jutut on usein niitä parhaita. Kiva, kun tykkäsit reseptistä. :)

    Musta tuntuu, että leivon nykyisin enemmän makeaa kuin suolaista. Jostain kumman syystä...

    Iloista muuttoa!

    VastaaPoista
  3. Jep, ihanaa että jokin näin helppo on ihan juhlatarjottavaksi kelpaavaa :) Kiitos muuttotsempeistä! Onneksi muuttaminen tarkoittaa myös niitä läksiäisleivonnaisia, saa tekosyyn kokeilla useampia uusi ohjeita samanaikaisesti...

    VastaaPoista
  4. Onpa helppo resepti ! Maukasta kakkua, jota olen maistellut eri reseptien tuotoksina.
    Nimiköhän on ollut se este, etten ole koskaan sitä itse kokeillut ;-)))

    www.nami-hiiri.com

    VastaaPoista