Tämä on piirakka minun makuuni! Mieto, mutta selkeämakuinen. Tätä meillä syötiin parina päivänä ruoaksi, ja niin mies kuin vieraatkin pitivät tästä. Lisämakua tahtova laittaa sitten enemmän kalaa tai keksii jotain uutta, mutta meillä tämä toimi näin.
Ohje:
500 g voitaikinaa
1 dl puuroriisiä
1/4 kasvisliemikuutiosta / vastaavasti kasvisliemijauhetta3 dl vettä
1 sipuli4 viipaletta kylmäsavulohta
2/3 pkt chilipaprika-tuorejuustoa
1 muna
päälle tilliä
päälle tilliä
1. Laita riisi kiehumaan kasvisliemeen.
2. Sulata voitaikina ja painele levyistä pohja ja reunat piirakkavuokaan. Taikinaa jää yli: osasta voi tehdä ruudukon piirakan pintaan ja lopusta vaikkapa lohirullia (ks. postauksen loppuosa).
3. Silppua sipuli ja kuullota se pannulla.
4. Sekoita kypsään riisiin tuorejuusto ja sipulisilppu.
5. Paloittele lohiviipaleet ja laita osa paloista piirakan pohjalle. Kaada päälle riisiseos, tasoita ja painele pinnalle lohipaloja.
6. Tee ylijääneestä taikinasta ruudukko piiraan pinnalle ja voitele kananmunalla.
7. Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia. Koristele tillillä.
Ja ne lohirullat: kauli lopputaikina ohueksi levyksi ja levitä päälle tuorejuustoa. Laita tuorejuuston päälle kerros lohiviipaleita ja ripaus tilliä ja kääri levy rullaksi. Laikkaa rullasta noin 2 cm paksuisia siivuja. Paista rullat 225 asteessa 10-15 minuuttia. Valmis!
Tämän herkullisen ohjeen nappaan mukaani.
VastaaPoista