tiistai 5. huhtikuuta 2011

Juustoinen vuokaleipä


Aamulla leipä oli lopussa (ja kahvikin melkein). Koska tuiman pakkasen vuoksi suunniteltu aamulenkki siirrettiin iltapäivään, laitoin leipätaikinan nousemaan. Sämpylöitähän tästäkin piti tehdä, vaan laiskuus yllätti. Taikinasta riitti kahteen vuokaan. Nyt vain eväsleivät pusiin, kaakaota termariin ja ulos joko suksille tai kelkkailemaan, siitä ei kevät paljon parane!

Ohje:
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
10 dl sämpyläjauhoja (Myllärin)
100g juustoa raastettuna

1. Lämmitä vesi 42 asteeseen, lisää sokeri ja suola. Liuota joukkoon hiiva.
2. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaksi. Annan nousta puolisen tuntia.
3. Raasta juusto ja lisää hitusta vaille koko raaste taikinaan.
4. Jaa taikina kahteen voideltuun vuokaan ja anna nousta sen aikaa, että uuni lämpenee. Ripottele päälle loput juustoraasteesta.
5. Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia.


Tein vastikään jouluisen makuista limppua, jonka senkin tein irtopohjavuokaan. Vuokaleipä on siitä kätevää, että siitä on helppo leikata nälkänsä kokoinen palanen, halkaista se ja laittaa vaikka paahtimeen. Ehkä sen leipävuoankin voisi kuitenkin vielä ostaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti