sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Porkkanainen peltileipä

Jälleen otos sarjasta "mitä kaapista löytyy". Lopputuloksena nopea, rapeakuorinen leipä, mmm... Itsetehtyä leipää (muuta kuin aiemmin esittelemääni näkkäriä) ei olekaan tässä talossa ollut aikoihin.



Ohje:
3,5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
3 dl vehnäjauhoja
3 dl sämpyläjauhoja
yht. 3 dl kaurahiutaleita, vehnäleseitä, ruisrouhetta jne.
2 porkkanaa raastettuna
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
öljyä

1. Lämmitä maito 42 asteeseen. Lisää pieneen jauhomäärään sekoitettu hiiva, siirappi ja suola.
2. Kuori ja raasta porkkanat ja lisää ne seokseen.
3. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lorauta mukaan hiukan öljyä.
4.  Anna taikinan nousta puolisen tuntia liinan alla.
5. Sekoita taikina vielä lastalla kertaalleen ja kaada se leivinpaperilla peitetylle pellille. Tasoita litteäksi, pellin kokoiseksi kerrokseksi. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
6. Anna taikinan nousta noin 20 minuuttia tai kunnes uuni on lämmin. Leikkaa veitsellä taikinaan ruudukko ja sudi päälle maitoa / siirappivettä / kananmunaa, tai jätä ne kokonaan pois.
7. Paista noin 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä liinan alla ja irrota leipäpalat toisistaan taittelemalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti