sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Näkkäri

Tätä leipää meillä on tehty jo useaan otteeseen tänä talvena. Sattumia täynnä oleva näkkäri maistuu keiton kanssa, mutta myös sellaisenaan. Ja ennen kaikkea: "taikinan" tekemiseen menee noin viisi minuuttia. Ohje minun makuuni, kokeilkaahan tekin! Alkuperäinen ohje löytyy Kalastajan vaimon blogista, alla ohje kuivakaappini sisällön mukaiseksi sovellettuna.

Ohje pellilliseen:

3 suurta munaa
10 rkl sesamin siemeniä
10 rkl auringonkukan siemeniä
3 rkl pellavan siemeniä
6 rkl kaurahiutaleita
1-2 tl merisuolaa tai muuta karkeaa suolaa
2 rkl ruisjauhoa
2 rkl soijajauhoa

Sekoita taikina takaiseksi ja levitä se ohueksi kerrokseksi leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista 150 asteessa noin 20-25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti