sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Juustopallerot

Ihan vain muffinsipellillisen vuoksi en viitsinyt uunia lämmittää ja pakkasessa oli vajaa pussi juustoraastetta, joten nappasin idean helppotekoisista juustoisista kekseistä Kirsin blogista. Muokkasin ohjetta jonkin verran, joten alla oma versioni. Näistä ei siis tullut rapeita keksejä, vaan hieman pehmeämpiä herkkuja. Chiliä olisi saanut olla hiukan enemmän, mutta hyvältä maistuivat näinkin.

Taikina:

100g margariinia
150g juustoraastetta (minulla Lidlin kaksiväristä, 17 %)
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 tl basilikaa
1 tl chilimaustetta

Ohje:

Sekoita kaikki aineet keskenään, rasvasta ja juustoraasteesta aloittaen. Paista noin 15 minuuttia 175 asteessa.


Jälkihuomio: Jäähdyttyään pallerot eivät enää olleet parhaimmillaan, vaan ne muuttuivat jokseenkin "leipämäisiksi" ja makukin tuntui haihtuvan lämmön mukana. Suoraan uunista tai uudelleen lämmitettyinä nämä maistuvat huomattavasti paremmilta!

2 kommenttia: