Suomen ainoa mielestäni lukukelpoinen naistenlehti, Kodin Kuvalehti, julkaisi tuoreessa numerossaan rahka-juustokakun ohjeen, ja innostuin kehittämään siitä oman versioni. Tällainen siitä tuli:
Millaisella ohjeella tämä sitten toteutui?
Pohja:
Pakastealtaan murotaikina (vaivattomuus on avainsana näin raskaan työputken edellä)
Täyte:
500g maitorahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
0,5 dl puolukoita
Pinnalle:
1 / 1,5 dl puolukoita
1 dl karpalo-rypälemehua
1 liivatelehti
(tomusokeria)
Ja ohje on jälleen mökkitasoa, siis helppo: Painele taikina vuoan reunoille ja ripottele sen päälle puolukoita. Sekoita muut täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan. Paista 45 minuuttia 175 asteessa uunin alimmalla tasolla. Kun piirakka on jäähtynyt, ripottele sen päälle puolukat. Liota liivatelehti kylmässä vedessä, kiehauta mehu ja sekoita kuivaksi puristettu liivatelehti mehuun. Kaada marjojen päälle ja jäähdytä. Koristeeksi voit siivilöidä tomusokeria.
Tämä piirakka on herkkua aikuiseen makuun, sillä se ei ole liian makea ja rahka tekee täytteestä keveän. Kannattaa kokeilla silloin, kun jotain "tarttis tehrä" mutta aikaa, välineitä tai viitseliäisyyttä kovin suuritöisiin herkkuihin ei ole.
Rakastan rahkapiirakoita, joten tätä täytyy myös kokeilla joskus!
VastaaPoistaKannattaa! Tämä oli siitä erikoinen piirakka, että se muistutti kumman paljon tavallista juustokakkua, vaikka maussa rahkan toki huomasi.
VastaaPoistaKiitos, kun piipahdit :-) ! Ihana piirakka! Maukkaan tuntuinen resepti
VastaaPoistaPuolukat ovat suur-suosikkini. Väliin teen retken Ikeaan vain hillon vuoksi ja pistelen purkista suoraa matkalle varaamallani lusikalla.
Lähi-markettien pakastekaapit ovat puolukoista tyhjentyneet, joten pitää odotella....Terveisin www.nami-hiiri.com
Hei. Kiitos sinulle vierailustasi blogissani. Päätin heti tulla vastavierailulle ja toki lisään blogisi linkkilistalleni, jotta löydän tänne jatkossakin uudestaan ja uudestaan...
VastaaPoistaKiitos reseptistä! Onnistuisikohan tämä turkkilaisella jogurtilla?
VastaaPoistaVoisin kuvitella että onnistuu, eihän se rakenteensa puolesta rahkasta juuri eroa. Kerro miten kävi, jos testaat!
VastaaPoista