sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Mökkipiirakka

Aherruksen täyttämä viikonloppu mökillä vaati veronsa tällä kertaa suolaisen piirakan muodossa. Raskas työ ja raskaat huvit -ja ruoat myös! Piirakka maistui hyvältä ja valmistui todella nopeasti, loistavaa mökkiruokaa siis. Tästä ei ollut mitään ohjetta, mutta jokainen kotileipuri lienee tehnyt vastaavia piirakoita itsekin ja huomannut, että melkein mikä vain maistuu hyvältä tämäntyyppisessä piirakassa. Tällaista sain minä aikaan:


Pohja:
Valmis piirakkataikina (Pirkka)

Täyte:
1/2 rasiaa kirsikkatomaatteja
1/2 paprikaa
Muutama kalamata-oliivi (ei siis niitä suolavedessä liotettuja mukaoliiveja, joiden hinta on alle euron tölkki)
Fetajuuston halpissiskoa (kulkee muistaakseni salaattijuuston nimellä: salaattiin säästetään sitten se oikea, hyvä feta jos -omassa tapauksessani: kun!- jommasta kummasta on pihistettävä)

Ja lopuksi päälle:
2 dl ruokakermaa
2 munaa
Aavistus suolaa
Isompi aavistus mustapippuria
Makunsa lähes jo haihduttanutta pizzamaustetta mökin varastoista

Paistetaan puolisen tuntia 225 asteessa
2 kommenttia:

 1. Hups! Oikeasti pelotti tulla 'Vilkkilään' :-) , yhden kissan kanssa pärjäisi...mutta eihän täällä kissoja olekaan, vaan ihania herkkuja!

  Mökki-inspiraatiot ovat yleensä herkkuja ja pitävät nälkää hyvin loitommalla.
  Mutta nuo 'kinuski-puolukkaleivokset' vasta ihania olisivat - tuubissa olisi sitä keitettävää kinuskia, mutta puolukat/karpalot ovat kadonneet. Olen etsiskellyt jo hetken aikaa.

  Menen nyt kotikoloon ja linkittelen 'Vilkkilän' - aurinkoista kesän odottelua ! Terveisin www. nami-hiiri.com

  VastaaPoista
 2. Hih, ei ihme jos hiiren pulssi nousee tällaiseen paikkaan kutsuttaessa :) Kiva kun kävit ja iloista alkavaa kesää (vai joko se alkoi?) sinnekin!

  VastaaPoista