keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Lakritsi-sitruunakakku

Tästä kakusta piti tulla yhdistetty myöhästynyt äitienpäivä- ja tervetuloa kotiin -kakku, ja toki siitä tulikin. Lopputuloksen onnistumisesta voi kuitenkin olla montaa mieltä. Ensimmäinen "virheeni" oli tietysti se, että päätin (maun vuoksi, toki) käyttää kerrankin oikeaa kuohukermaa koristelussa. Pursotukset eivät tästä johtuen ole kovin onnistuneet, ja sitten yritin vielä peittää epäonnistunutta jälkeä laittamalla kermaa vähän lisää... ja kun sitten vielä lisäsin Tuttifrutti Crushia ja kukkasiakin, niin kakku on jokseenkin täynnä. Vähemmän olisi ollut enemmän ulkonäkömielessä, mutta lakritsikuorrutus on sen verran tujua että halusin pinnalle jotakin raikastamaan makua, ja siitä tämä karkkimurska ja kaupan valmiskukat -yhdistelmä.Maultaan kakku oli mielestäni hyvä, mutta en ehkä tarjoaisi tätä varsinaisissa juhlissa -lakritsin käyttö kakussa jakanee mielipiteitä... Lisäksi tekisin suosiolla kakkuun kolme kerrosta, joista kahteen laittaisin sitruunatäytteen. Nyt kerroksia on vain kaksi, ja sitruuna olisi voinut tulla enemmänkin esille.

Pohja:
6 munan kääretorttupohja

Lakritsi- ja sitruunatäytteet tein Kinuskikissan ohjeilla niitä hieman muokaten. Lakritsitäytteeseen käytin vain 100g (ohjeessa 125g) Kick-patukoita, ja tykkäsin kovasti. Veriappelsiinijogurtin korvasin tavallisella appelsiinijogurtilla, sitruunamehua laitoin aavistuksen enemmän ja tuorejuustoa käytin vain 75g.

Kuorrutteessa on 0,5 prk Rainbow lakritsikastiketta, 1 liivatelehti ja hitunen mietoa sitruunamehua (ei maistunut lopputuloksessa). Pursotuksiin meni 0,5 prk kuohukermaa. Kakun reunat ovat tasaiset, mutta niihin väkersin lakritsamatosta sydämiä ja tervetuloa-sanan. Tästä en jostain syytä muistanut ottaa kuvaa.


 

2 kommenttia: