sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Puolukka-valkosuklaamuffinsit

Poikkeuksellisen pitkää ja lämmintä kautta seurasi ainakin täällä Pohjois-Suomessa vilpoinen sunnuntai. Mikä loistava tekosyy leipoa! Kulman takana oleva syntymäpäiväni sai minut hetken miettimään kakun leipomista, mutta päätin muffinsien riittävän -varsinaisia juhlia ei tule, vaan piipahdamme vanhemmillani mieheni kanssa ohikulkumatkalla. Nämä muffinsit ovat siis viemisiä lapsuudenkotiini (eivät tosin yllätys, enää!).

Ohje on Kaurislapsen maailman paras muffinsiohje, johon käytin noin 1,5dl puolukoita ja 70g Pandan valkosuklaata rouhittuna. Suklaata olisi voinut sulattaa päällekin, mutta tällä kertaa en viitsinyt sitä tehdä. Ohetta suosittelen kaikille laiskoille leipureille, on nimittäin varsin nopeatekoinen ja hyvä! Yhdestä annoksesta taikinaa tuli 15 muffinsia. Kauniit muffinsivuoat voitin Eveliinan blogiarvonnasta kauan sitten, ja nyt vihdoin raskin käyttää ne.

Mitä näihin herkkumuffinseihin sitten tuli?

Taikina:
3,5 dl jauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa tai maitoa
2 munaa
100g sulaa margariinia
1,5 dl puolukoita
70g valkosuklaata

Ohje:
Sekoita kuivat aineet. Lisää muut aineet joukkoon, marjat viimeisenä. paista 15-20 minuuttia 200 asteessa.

Helppoa, eikö?

                                                  

2 kommenttia:

  1. Tasaisen kauniita olet paistanutkin ! Mitenkähän minun 'helpon' käy, kun saan ensin puolukoista kiinni - ovat kadonneet kaupoista tyystin.
    Terv.: www.nami-hiiri.com

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Täällä kaupoista ei löytynyt vadelmia, lieneekö tulevilla juhlilla osuutensa asiaan...

    VastaaPoista