sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Lohimöttöset


Vilkkilässä on alettu terveellisiksi -ainakin yhden opin mukaan. Tämän blogin kohtalo on siis jokseenkin auki, kuten arvannette. Alla kuitenkin yksi, varmasti jokaisen suuhun maistuva ohje, jonka mukaan tein itselleni eväsherkkuja. Lisättäköön, ettei Vilkkilän väki ole alkanut karppaamaan, vaikka allaoleva ohje sopii hyvin vhh-dieettiä noudattaville ja siitä eri versioita karppifoorumeilla liikkuukin:

Lohimöttöset:
6 kananmunaa
n. 100 g juustoraastetta
100-150 g kylmäsavulohta
1/2 punainen paprika
1/2 vihreä paprika
n. 1 dl kermaa tms.
ripaus sitruunapippuria
tilliä

Sekoita munien rakenne rikki. Heitä joukkoon paloiteltu lohi ja paprikat sekä juustoraaste. Lisää kerma, hätätilanteessa maitokin käy. Mausta sitruunapippurilla ja tillillä, suola möttösiin tulee juustosta ja lohesta. Jaa seos silikoniin muffinsivuokiin ja paista 175-200 asteessa kunnes möttösiin tulee väriä (kestää uunista riippuen ehkä kauankin, itse paistoin 175 asteessa puolisen tuntia.)

1 kommentti:

  1. Hauska nimi !
    Nyt tarvittaisiin juuri noita 'möttösiä' hiirenkolossa !

    www.nami-hiiri.com

    VastaaPoista