sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Kesäinen kukkakakku


Tämän kakun vein mennessäni juhannusjuhliin, ja valinta (ja vaivannäkö) todella kannatti! Kesäinen ulkonäkö, herkullisen mansikkainen maku ja hauska " pystyrakenne" keräsivät kakulle runsaasti kiitollisia syöjiä. Ohjetta en ihan tarkkaan muista, mutta pääpiirteissään kakku rakentui näin:

Perusta:

Tee kaksi kääretorttupohjaa. Soseuta reilusti tuoreita mansikoita, lisää joukkoon jämäkkää mansikkahilloa ja tarpeen mukaan myös liivatelehti tai pari. Levitä seos jähtyneille kääretorttupohjille. Vatkaa purkki kuohukermaa, sekoita siihen rasia maustamatonta tuorejuustoa ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä mansikkaseoksen päälle ja kääri tortut. Laita ne tiiviisti paketoituina muotoutumaan jääkaappiin hetkeksi. Leikkaa sitten tortut kolmeen osaan (yht. kuusi tasamittaista pätkää) ja aseta ne kukan muotoon pystyasentoon tarjoilualustalle.

Päällinen:
Vatkaa purkki Flora Vispiä ja sekoita siihen purkki rahkaa. Mausta sokerilla. Rouhi muutama rivi valkoista suklaata ja paloittele jokunen mansikka ja viipaloi kiivi. Levitä kerma-rahkaseos kakun pinnalle, koristele mansikoilla, kiiviviipaleilla ja suklaalla.

1 kommentti: