tiistai 9. elokuuta 2011

Pähkinäsuklaatorttu



Kinuskikissa oli leiponut helpon oloista pähkinäsuklaatorttua (ainakin ohje on lyhyt!), ja päätin eräänän sateisena kyläilypäivänä täydentää vanhempieni jääkaappia tällä herkulla. Äkkimakeasta pitävät läheiseni väittivät pitävänsä lopputuloksesta, joten olen tuotokseen tyytyväinen. Koska oikea pähkinävoi maksaa reilusti eenmmän kuin sokeriset korvikkeensa (jota myös KK vaikuttaa käyttäneen, aito voihan ei ymmärtääkseni ole lainkaan makeaa), ostin suosiolla kaupan halvinta, Rainbow:n valmistamaa suklaalevitettä. Pähkinää koko hoidossa oli etiketin mukaan kokonaiset 1%, joten heitin pohjan ja täytteen väliin pari kourallista rouhittuja pähkinöitä sattumiksi. Pohjankin suhteen oikaisin: ostin kaupasta valmiin taikinan, mutta tunnustan kyllä haukkoneeni henkeä lukiessani tuoteselostetta kotona. Pohjassa oli -ellen väärin muista- 11 eri E-koodilla merkittyä osasta. Yääääh. Maksanee siis vaivan tehdä taikina itse, kuten aion itsekin vastaisuudessa yrittää tehdä.

Alla ohje omilla muutoksillani.

Pohja:
Sunnuntai murotaikina (pakaste)

Kostutus:
¼ dl maitoa

Täyte:
2 ½ dl Flora Vispiä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl pähkinäsuklaalevitettä (esim. Nutella tai Rainbow)
2 liivatelehteä
kourallinen-pari pähkinöitä

Koristelu:
Pirkka Luomu tummasuklaa (rouheinen)

Sulata murotaikina ja levitä se piirasvuokaan. Paista 225 asteessa 10-13 minuuttia. Kostuta maidolla. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja suklaalevite. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja sulata ne sitten kiehuvaan vesitilkkaan. Kaada suklaaseokseen. Rouhi pähkinät ja levitä ne pohjan päälle. Kippaa päälle suklaaseos. Koristele vaikkapa rouhimalla päälle tummaa suklaata tai tai kuten Kinuski on tehnyt, pursottamalla päälle suklaalevitettä. Itselläni joukkoon livahti myös muutama kookoshippu. Tarjoile jääkaappikylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti