maanantai 18. huhtikuuta 2011

Kolmen suklaan kakku


Tämän kakun osa oli kova. Kasasin sen kiireellä erään työpäivän aamuna, kiitoskakuksi eräälle ryhmälle.  Ärsytys nro 1: Alimman kerroksen tumma suklaa ei tainnut lämmetä mikrossa tarpeeksi, sillä vaikka se oli sulaa, se jähmettyi hassuiksi "hippusiksi" moussen seassa. Alimmasta kerroksesta ei siis tullut lainkaan kauniin tasaisen ruskea, vaan vaalea, tummilla pilkuilla. Makukaan ei ollut tasainen, niin kuin aiemmin tekemässäni samanlaisessa kakussa (josta ei harmillisesti ole kuvaa).
Ärsytys nro 2: Mies alkoi touhutessani siivota keittiötä, ja sattui -kakun ollessa viimeistä kerrosta vaille valmis- nakkaamaan syvällä lautasella, vedessä likoamassa olleet liivatelehdet tiskialtaaseen. Noh, eipä hätää, laitoin uudet lehdet taas kylmään veteen ja touhusin samalla keittiötä kiireellä kuntoon. Enkä tietenkään malttanut odottaa, että olisivat mokomat ehtineet olla tarpeeksi kauan kylmässä. Kävi nimittäin niin, että lehdet eivät sulaneetkaan kunnolla kuumaan vesitilkkaan, vaan jäivät inhottavaksi "rihmastoksi" moussen sekaan. Eivätkä ne muuten sekoittuneet mousseen sitten millään. Yöks. Noh, äkkiä suurimmat rihmat pois ja talon viimeinen liivatelehti pehmenemään veteen. Sillä välin minä juoksin vessaan laittautumaan työkuntoon. Tällä kertaa liivate toimi ongelmitta, mutta sitähän oli tietysti liian vähän. Ja niitä rihmoja oli siellä edelleen, grr. Tein sitten valkosuklaakerroksesta todella ohuen ja koetin kaapia siihen moussea kulhon reunoilta rihmoja vältellen. Valkosuklaakerroksen koostumus ei tietenkään ollut paras mahdollinen, mutta kakku pysyi koossa ja maittoi syöjille. Jälkimmäinen lienee pääasia.

Kakun täytteiden mittasuhteet kopsin Herkkupuodista. Alla toteutus.

Pohja:
150-200 g suklaahippukeksejä
50-100g voita / margariinia
Täyte:
8 keltuaista
2 munaa
1,25 dl sokeria
6 liivatetta
120g valkoista suklaata
120g maistosuklaata
120g tummaa suklaata
8 dl kuohukermaa

pari palaa suklaata koristeeksi

1. Tee ensin pohja: Murskaa keksit ja sekoita ne hiukan pehmenneen rasvan kanssa. Painele irtopohjavuoan pohjalle.
2. Vaahdota keltuaiset, munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. Laita liivatteet kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Sulata tumma suklaa.
3. Erota kulhoon kermavaahdosta 1/3 ja sekoita joukkoon tumma suklaa. Sulata 2 liivatetta kuumaan vesitilkkaan ja kaada kermavaahdon joukkoon ohuena nauhana. Lisää joukkoon 1/3 kanamuna-sokerivaahtoa. Sekoitin ja kaadoin kelmulla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Anna hyytyä viitisen minuuttia jääkaapissa.
4. Toista sama maitosuklaalla, ja lopuksi valkoisella suklaalla.
5. Rouhi päälle makusi mukaista suklaata (esim. minttu sopisi varmasti).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti