tiistai 5. huhtikuuta 2011

Kasvis-homejuustopiiras

Lomalla ollessaan mies on hoitanut meillä ruokahuollon kokonaisuudessaan, ja minä olen osallistunut lähinnä viikottaisina vapaapäivinäni. Yhtenä vapaapäivänä piti keksiä ruoka, jota saattoi sekä tarjota iltakahvilla pistäytyvälle ystävälle että syödä lounaaksi seuraavana päivänä, ja näin syntyi tämä piirakka.


Ohje:
1 pkt piirakkataikinaa (Sunnuntai)
1/2 prk paloiteltua parsaa
1/2 paprikaa
1 sipuli
1 rkl öljyä
1/2 pkt tai vajaa 100 g homejuustoa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
1/2 tl oreganoa
2 dl kaurakermaa / ruokakermaa
2 munaa
muutama rucolan lehti

1. Painele taikina piirasvuoan pohjalle, painele siihen haarukalla muutama reikä ja esipaista 200 asteessa 10 minuuttia.
2. Pilko paprika ja sipuli ja pehmitä ne pannulla öljyssä. Mausta loppuvaiheessa suolalla ja mustapippurilla, mutta varo laittamasta liikaa suolaa (homejuusto maustaa kyllä itse piirakan).
3. Pilko homejuusto, ja ripottele puolet siitä esipaistetun pohjan päälle. Kaada sitten päälle kasvisseos ja pilkotut parsat. Levitä päälle loput homejuustosta.
4. Sekoita kaurakerma ja munat keskenään ja lisää seos piiraaseen. Koristele lopuksi laittamalla muutama rucolan lehti piirakan pinnalle. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia

Tämä piiras ei ole mitenkään erityistä suoraan uunista tullessaan, mutta maustuu jäähtyessään herkulliseksi. Mitä pienemmäksi homejuuston pilkkoo, sen tasaisemman maun saa aikaan. Kasvisosastoa voinee viritellä oman makunsa mukaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti