lauantai 26. kesäkuuta 2010

Valkosuklainen autokakku


Juhannusviikolla olin kerrankin oikeassa paikassa oikeaan aikaan, kun lähipiirissä päätettiin alkaa autonvaihtopuuhiin. Farmari tuli taloon, ja minä tietysti kakkua kehittelemään. Tarkoitus oli pursotella tähtityllalla autosta esikuvansa mukaisesti kauniin graffitinharmaa, mutta kerman sekaan ripoteltu valkosuklaamuru -vaikka todella hienoa olikin- esti pursotusajatukset tukkimalla tyllan kerta toisensa jälkeen. Samoin juuri se on syynä siihen, että kakun pinta näyttää aavistuksen rakeiselta. Kakusta tuli siis hieman suunniteltua arkisempi versio, mutta veikkaanpa, että hyvä näin. Tällaisena salmiakki maistui kakussa juuri sopivasti: jos olisin vielä värjännyt kerman kick-patukoilla suunnitelmani mukaan, olisi se varmasti peittänyt muut maut alleen. Ensi kerralla olen taas kokemusta viisaampi, jos vaikka joku muukin lähipiirissäni autonvaihtoon ryhtyy... Suklaata aion siis laittaa jatkossakin kerman mausteeksi, mutta en tällä tavoin.

Tämän kakun maustajina toimineet valkosuklaa, salmiakki ja persikka olivat erittäin hyvä yhdistelmä. Suosittelen kokeilemaan! Ohjeella tulee mukavan pieni kakku kahvipöytään, jäljelle tuskin jää juuri jaettavaa. Suklaan käyttöä kermassa kannattaa  opiskella vaikkapa tästä linkistä, niin välttyy ongelmilta.

Pohja:
6 munan kääretorttupohja (linkin ohje puolitoistakertaisena)

Kostuke:
laimea viinimarjamehu

Täyte (minulla tätä jäi hieman ylikin):
1 prk kuohukermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
125 g maitorahkaa
sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan
1 prk säilykepersikoita

Pinnalle (tätäkin jäi yli -ehkä puolikas olisi riittänyt, kun en päätynytkään pursottamaan auton pintaa):
1 prk Flora Vispiä
4 riviä valkosuklaata (Panda)
Sokeria maun mukaan

Koristeeksi:
3 Kick-patukkaa
4 Salmiakki-chili Dominoa
1 minttulaku

1. Tee kääretorttupohja. Leikkaa pohjasta kaksi samankokoista auton pohjan muotoista palaa sekä yksi lyhyempi "kattopala".

2. Vatkaa täytteen kerma ja sekoita siihen muut aineen persikoita lukuunottamatta. Pilko persikat pieniksi kuutioiksi. Aseta toinen isommista paloista pohjaksi, kostuta ja laita päälle kerros persikanpaloja ja täyteseosta. Tee sama muihin kerroksiin.

3. Vatkaa Flora Vispi. Rouhi suklaa koneella aivan hienoksi ja ripottele se kerman joukkoon. Mausta sekoitus omaan suuhusi sopivaksi.

4. Muotoile kickistä kaulimen avulla ensin auton ikkunat ja rekisterikilvet ja jäännöspaloista vielä huomioviivat auton muotoa korostamaan, jos haluat. Asettele auton ikkunat ja kilvet paikoilleen ja päällystä kakku sen jälkeen kuorruteseoksella. Lisää tämän jälkeen huomioviivat, lakusta leikatut etu- ja takavalot sekä muut haluamasi koristeet. Minä laitoin kattoon myös auton omistajan nimikirjaimet. Aseta viimeisenä Dominot renkaiksi.

2 kommenttia:

  1. Tööt-tööt! Ihana pieni auto.

    Tulin taas, kun en muistanut mistä blogista olit. :-)

    SLY on kiva ideana ja sanoisin, että toimii 99.9%:sti.
    Niin harvassa ovat ne jotka 'jättävät' leikin kesken.
    Kesäkuun aihe oli kiva, innostava ja haastava.

    Minulla on kahdesta kierroksesta pelkkää positiivista
    kokemusta. Suosittelen ! Ja se kirja, jonka nyt sain -
    osta jos näet jossain.

    Mukavaa keskikesän jatkoa !
    Terv. nami-hiiri

    VastaaPoista
  2. Jep, ehkä minäkin uskallan kokeilla tämän mainostuksen jälkeen! Blogeissa on niin kivoja paketteja esittelyssä, että tekee mieli alkaa itsekin kehittelemään omia... ja availemaan postin tuomia, toki ;)

    VastaaPoista