perjantai 8. kesäkuuta 2012

Porkkanamuffinit



Tällä ohjeella piti alunperin syntyä porkkanakakku, mutta kakkuvuoan sijaan taikina päätyikin silikonisiin muffinivuokiin. Ohje ilman omia muunnoksia löytyy täältä.

2 ½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
¾ tl kanelia
200-300g porkkanaa hienoksi raastettuna
0,5 dl öljyä
2 kananmunaa

1. Sekoita kuivat aineet.
2. Lisää mukaan porkkanaraaste ja öljy.
2.  Lisää kananmunat ja vatkaa muutama minuutti sähkövatkaimella.
4. Jaa muffinivuokiin ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Kuorrute valmistui jotenkin näin: 1 dl kuohukermaa, 1 prk vaniljatuorejuustoa, jonkinmoinen määrä sokeria (testaa, mikä määrä sopii makuusi). Vaahdota kerma, lisää tuorejuusto ja sokeri ja pursota jäähtyneiden muffinien päälle.

2 kommenttia:

  1. Näyttävätpä hauskoilta! :) Voisikin joskus kokeilla porkkanakakun sijaan.

    VastaaPoista
  2. Hyvä ohje. Leivottu 15.6.2012. Kohta 2. Vatkattu noin 3 minuuttia. Kohta 4. Meillä tosi kuuma uuni. Paistettu 225 asteessa noin 10 min. Kohta 4. Olen jakanut pullavuokiin, yht. 17 pullavuokaa. Tehtiin pe 15.6.2012, jotain klo 19.00 valmiit. Syöty la 16.6.2012 jotain klo 15.00. Tosi hyviä. Tehdään uudestaan.

    VastaaPoista