Uusi raparperisuosikkini: makeaa, kauraista ja niin hyvää! Virallinen syy leipomiseen oli tietysti pakastimen tyhjentäminen edelliskesän saaliista... Kuva on pääsiäisenä vietetyistä valmistujaiskahvitteluista, esittelen muut tarjoilut myöhemmin.
Ohje mukailtuna täältä.
Taikina:
150 g margariinia
50 g öljyä
3 dl sokeria
4 munaa
4 tl kaardemummaa
4 tl leivinjauhetta
6.5 dl vehnäjauhoja
Päälle: 0,5-1 l raparperipaloja
Kuorrutus:
150 g voi/marg
3 dl sokeria
4 tl vanilijasokeria
4 dl kaurahiutaleita
1. Kaiva raparperit pakasteesta, sulata lävikössä.
2. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri, lisää munat samalla vatkaten.¨
3. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää taikinaan.
4. Levitä taikina reunalliselle uunipellille tai pariin pienempään vuokaan ja paista n. 10-15 minuuttia 200 asteessa.
5. Sulata rasva kattilassa, lisää muut aineet ja sekoita hyvin.
6. Lisää paistetun pohjan päälle raparperit ja kuorrute. Paista vielä n. 20-30 minuuttia 175 asteessa.
7. Syö vaniljakastikkeen tai vastaavan herkun kanssa. Nam!
Tää oli niin herkkua. Mun pitää kuulemma testata mustikalla, kun herralle ei raparperit maistu. :P
VastaaPoistaPöh. Ei tässä musta edes maistunut raparperi. Mutta mustikkakin on varmasti tosi hyvää, en yhtään epäile :)
VastaaPoista