torstai 12. huhtikuuta 2012

Kaurainen raparperipiirakka

Uusi raparperisuosikkini: makeaa, kauraista ja niin hyvää! Virallinen syy leipomiseen oli tietysti pakastimen tyhjentäminen edelliskesän saaliista... Kuva on pääsiäisenä vietetyistä valmistujaiskahvitteluista, esittelen muut tarjoilut myöhemmin.


Ohje mukailtuna täältä.

Taikina:
150 g margariinia
 50 g öljyä
3 dl sokeria
4 munaa
4 tl kaardemummaa
4 tl leivinjauhetta
6.5 dl vehnäjauhoja

Päälle: 0,5-1 l raparperipaloja

Kuorrutus:

150 g voi/marg
3 dl sokeria
4 tl vanilijasokeria
4 dl kaurahiutaleita

1. Kaiva raparperit pakasteesta, sulata lävikössä.
2. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri, lisää munat samalla vatkaten.¨
3. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää taikinaan.
4. Levitä taikina reunalliselle uunipellille tai pariin pienempään vuokaan ja paista n. 10-15 minuuttia 200 asteessa.
5. Sulata rasva kattilassa, lisää muut aineet ja sekoita hyvin.
6. Lisää paistetun pohjan päälle raparperit ja kuorrute. Paista vielä n. 20-30 minuuttia 175 asteessa.
7. Syö vaniljakastikkeen tai vastaavan herkun kanssa. Nam!

2 kommenttia:

  1. Tää oli niin herkkua. Mun pitää kuulemma testata mustikalla, kun herralle ei raparperit maistu. :P

    VastaaPoista
  2. Pöh. Ei tässä musta edes maistunut raparperi. Mutta mustikkakin on varmasti tosi hyvää, en yhtään epäile :)

    VastaaPoista