torstai 8. syyskuuta 2011

Ihana omena-rahkapiirakka


Terveellistä tai ei, mutta Vilkkilään tuotiin eräänä päivänä kassillinen omenoita. Pieniä, kirpeitä ja vähän kolhiintuneita, mutta ah, niin kotimaisia, lähellä tuotettuja ja luomuja kuin olla voi. Siispä mehuntekoon! Mehu oli hyvää sekin, mutta vielä parempaa oli piirakka, johon käytin mehusta jääneen, sitruunaisen "omenasakan". Eihän sitä poiskaan raaskinut heittää, ainakaan minä... Onneksi taloon oli tulossa vieraita juuri sopivasti piirakan tekopäivänä. Allaoleva ohje on muokattu Leipuri Hiivatilta, jonne suuri kiitos ihanasta ohjeesta!

Pohja (piirasvuoka):

3 dl vehnäjauhoja
21dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
100 g sulatettua voita
1 munaa


Täyte:

1-2 tl kanelia
 noin 1,5-2dl  mehusta ylijäänyttä omenamassaa tai omenahilloa
1 prk rahkaa

21dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 munaa


1. Sekoita kuiva-aineet keskenään. Lisää sekaan voisula ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi ja painele uunipellille.
2. Levitä omenahillo tai vastaava pohjan päälle. Ripottele mausteeksi kanelia.
3. Sekoita täytteen ainekset ja kaada omenoiden päälle.
4. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti