Alla kesäinen vahakangas - alankohan tulla vanhaksi, kun ostin moisen suojaamaan pöydänpintaa ja tuomaan väriä keittiöön..?
Oma ohjeeni (12 kpl):
2½ dl vettä
2½ dl piimää
1 ps kuivahiivaa
½ rkl suolaa
1 rkl hunajaa
kourallinen hasselpähkinöitä karkeasti rouhittuna
1 keskikokoista omenaa kuorittuna ja raastettuna
9 dl sämpyläjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
½ dl ruokaöljyä
1. Lämmitä nesteet kulhossa 42 asteeseen ja lisää siihen suola ja hunaja.
2.Sekoita hiiva jauhoihin. Lisää jauhot nesteeseen koko ajan vaivaten.
3. Lisää taikinaan raastettu omena ja pähkinät. Lisää taikinanteon loppuvaiheessa öljy.
4. Alusta hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
5. Anna nousta lämpimässä, vedottomassa paikassa puolisen tuntia tai kunnes taikina on kaksinkertainen.
5. Muotoile takina sämpylöiksi ja nosta leivinpaperille uunipellille.
6. Peitä ja kohota toistamiseen 20-30 minuuttia.
7. Voitele halutessasi vedellä, siirappivedellä tai piimällä.
8. Paista sämpylöitä ylätasolla 225 asteessa 10-15 minuuttia.
Mielenkiintoinen sämpyläksi ! Kokeilen lähiaikoina.
VastaaPoistawww.nami-hiiri.com