Luulin olevani kovinkin originelli, kun keksin tehdä miehen pyytämän mudcaken eli mutakakun sijaan mutamuffinseja, vaan enpäs ollut. Ainakin Crazy Baker ja Ewelyn ovat tehneet vastaavia, ja heidän ohjeellaan toteutin omanikin. Vaalean siirapin vaihdoin tummaan kun kaapissa sattui olemaan sitä, mutta muita muutoksia en tehnyt. Hyvää tuli! Koristelin muffinsit vispi-rahkaseoksella, toki jäätelökin olisi käynyt. Itseasiassa muffinsit olivat herkullisia myös ilman kuorrutusta, mutta ystävänpäivän kunniaksi päätin nähdä hieman ekstravaivaa. Eiväthän nuo keskeltä kuopalla olevat muffinit kovin kauniitakaan ole... Rakenne ja maku näissä olivat kuitenkin juuri oikeat, eli mutakakun ystävät pitävät näistä varmasti!
Ohje:
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria50 g voita
0.5 dl öljyä
1 dl vaaleaa siirappia
2 dl vehnäjauhoa1dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g tummaa suklaata
1 prk Flora Vispiä
125 g (1/2 Ehrmann-purkillista) rahkaa
100 g lime-valkosuklaarahkaa
Sokeria maun mukaan
Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, kaakao, suola sekä leivinjauhe. Sekoita sula voi, siirappi ja öljy keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää jauhoseos, sekä lopuksi sulatettu suklaa. Annostele muffinivuokiin, paista 175 asteessa uunin keskitasossa 12 minuutin ajan. Anna jäähtyä. Vatkaa Flora Vispi ja sekoita siihen rahkat. Mausta sokerilla mieleiseksesi ja pursota.
Nams, näitten on kyl pakko olla toooosi hyviä :)
VastaaPoistaNäitä kannattaa kyllä kokeilla!
VastaaPoista