perjantai 18. helmikuuta 2011

Pesto-kasvispiirakka

Kaupan pakastealtaasta löytyi uutta kevyttä ja edullista piirakkataikinaa (jonka nimeä en tietenkään muista, pitääpä tarkistaa), joten olihan sitä testattava. Ihan kelpo piiras siitä syntyi, tosin pohjasta tuli melko leipämäistä. En tosin tiedä kertooko se kovinkaan hyvää, että aamupalaksi piiras vielä maistui sekä itselleni että armaalle asuinkumppanilleni, mutta päivällisen aikaan mies paistoi jo itselleen tonnikalamunakasta...



Ohje:
1 pakastepiirakkataikina
1/2 pientä punaista paprikaa
1/2 pientä vihreää paprikaa
1/2 rasiaa kirsikkatomaatteja
1/2 kesäkurpitsaa
3 rkl pestoa
2/3 vuohenjuustotankoa
2 munaa
2,5 dl ruokakermaa
ripaus suolaa ja pippuria
tuoretta basilikaa

1. Sulata taikina ja painele se piirasvuokaan.
2. Levitä pesto taikinapohjan päälle.
3. Pese ja pilko paprikat ja halkaise tomaatit. Kuori ja pilko kesäkurpitsa. Ripottele kasvikset piiraaseen.
4. Viipaloivuohenjuusto ja laita viipaleet piiraaseen päälimmäiseksi.
5. Sekoita kananmunat, ruokakerma ja mausteet ja lisää seos piiraaseen.
6. Paista 200 asteessa puolisen tuntia. Koristele basilikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti