keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Sydänkakku sairaalasta päässeelle


Varsin tavallinen täytekakku, jossa taisi olla jotain vanukasrahkaa. Hyvää, eikä edes sokerimassapinta häirinnyt. Kakku on koottu yhden pellin kokoisesta kääretorttupohjasta.

perjantai 3. toukokuuta 2013

Suklaiset pupumuffinit

... tai oikeastaan nämä olivat nougatmuffineja, mutta tulihan pupuille valkosuklaasta sentään töpöhännät. Ohje on alunperin Kinuskissalta ja tässäkin blogissa jo nähty. Nämä puput lähtivät kylästelyviemisiksi.

tiistai 19. helmikuuta 2013

Sähkökakku

Ei lisäoppi ojaan kaada. Nyt syötiin sähkökunnossapitoasentajan kunniaksi kakkua. Täytteessä oli valkosuklaavanukasta, maistui!




lauantai 10. marraskuuta 2012

maanantai 8. lokakuuta 2012

Amerikkalaiset suklaamuffinsit

Suklaamuffinseja joissa on paljon suklaata, kuului toive.

Niitä tehtiin.




Netti on puolillaan näitä ohjeita, mutta laitetaan nyt tämäkin näkösälle:

200 g voita
4 munaa
2 dl maitoa
5 dl luomuruokosokeria
4 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
5 dl kokojyvävehnäjauhoja
3 dl luomuvehnäjauhoja
1 dl raakakaakaojauhetta (pussinpohjat kaapista)
200 g Fazerin tummaa suklaata
70 g valkoista suklaata, strösseleitä ja tomusokeria

1. Sekoita pehmeä voi, munat, maito ja sokerit.
2. Lisää jauhot, kaakao ja leivinjauhe.
3. Rouhi suklaa ja heitö sekaan taikinaan.
4. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Koristele mielesi mukaan. Itse kuorrutin osan tomusokerilla ja osan sulatetulla valkosuklaalla ja strösseleillä.

Helppoa kuin heinänteko!

sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Tavallinen hyydykekakku epätavallisista aineksista


Mikä sitten itse kullekin epätavallista on? Minulle outoa tässä ohjeessa (jonka lopputulos ylläolevan kuvan oikeanpuoleinen yksilö on) oli lähinnä sokerin ja jauhojen jättäminen yhtä ruokalusikallista lukuunottamatta)kokonaan pois. Limen mehun sijaan olisi voinut käyttää vettä, nyt täytteeseen tuli aika vahva limen maku. Ja muutenhan tuo ei haittaa, mutta kaakaon kanssa lime ei ehkä sovi parhaalla mahdollisella tavalla.

Ajattelin osallistua tällä ohjeella Nami-Hiiren kakkukisaan, jossa tavoite oli tehdä oma muunnelma joko netistä tai muusta lähteestä löytyneestä kakkukuvasta. Vaan myöhästyin! Vasemmalla nyt kuitenkin oma inspiraatiokuvani - kukahan lienee ottanut?-, joka löytyi karppausfoorumilta. Siitä syntyi halu tehdä hyydykekakku, jossa on tumma ja tiivis pohja ja paljon, paljon täytettä. Myös idea kakun sisällöstä löytyi kyseiseltä foorumilta, tosin allaoleva ohje on linkin reseptistä tekemäni muunnos.

Pohja:

100g tummaa suklaata
100g voita
2 munaa
1rkl kookosjauhoja
1 rkl raakakaakaojauhetta

Täyte:

6 dl kuohukermaa
1 prk philadelphia -tuorejuustoa
250 g rahkaa (Ehrmann)
9 liivatelehteä
1 limen mehu
3 rkl raakakaakaojauhetta
1,5 dl jäisiä vadelmia
1 rkl vaniljasokeria
maun mukaan vaniljasteviaa

1. Sulata suklaa ja voi kattilassa. Lisää muut aineet ja vatkaa taikinamaiseksi.
2. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Jäähdytä.
3. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää vaahtoon rahka ja tuorejuusto. Makeuta makusi mukaan vaniljasokerilla ja stavianesteellä, sokeriakin voi toki käyttää.
4. Kuumenna limen mehu ja sulata siihen liivatelehdet. Kaada neste täyteseokseen.
5. Levitä puolet seoksesta kakkupohjan päälle. Ripottele täytteen sekaan jäisiä vadelmia.
6. Lisää lopputäytteeseen kaakaojauhe, tarkista maku ja levitä se vadelmien päälle. Hyydytä muutama tunti.
7. Koristele mieleiseksesi.

torstai 27. syyskuuta 2012

Pikkuinen täytekakku



Tämän kakun juttu on sen koko. Halkaisija lienee jotakin 10 ja 15 sentin väliltä, tarjoiluastiana kuvassa on jälkiruokalautanen. kakku sai rahkakermaa sekä sisuksiinsa että päällensä, kostutus vaniljamaidolla ja täytteeksi mansikkahilloa. Makeutus stevialla vaatii vielä harjoittelua, tämä täyte olisi voinut olla hiukan makeampaa. Omena on pikkuruinen, hauskaa että kakun kokoon suhteutettuna se näyttää noinkin isolta.