sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Hus, hus hävikki! Banaanikakku

Töihin oli siunaantunut mustuvia banaaneja kulhollinen. Koska en lainkaan siedä ajatusta ruoan heittämisestä roskiin, kaappasin eväät mukaani. Tänään syötiin sitten banaanilettujen lisäksi banaanikakkua, jota joku harhaanjohtavasti leiväksikin väittää. Sitä se ei ole! Oikein, oikein hyvää ja nopeatekoista kahvikakkua kyllä.

Näytän siirtyvän koko ajan enemmän "sekoita, paista ja syö" -osastolle sekä leivonnassa että ruoanlaitossa, mutta mikäs siinä. Ehtiipähän harrastaa muutakin kuin tätä sähköistä reseptikirjaa. Kuviakaan en viitsi kummemmin käsitellä, vaikka se niin epämuodikasta nykyään onkin. Ohjetta suosittelen silti!



Resepti on sovellus kaapin sisällöstä ja näyttää tältä:

3 kypsää banaania (ja lisäksi yksi viipaloituna pinnalle)
1 kananmuna
100 g voita
1/2 prk kermaviiliä (rahka, piimä tms. olisi käynyt varmaan myös)
2 dl vehnäjauhoja
2 dl sämpyläjauhoja
1 dl sokeria
noin 0,5 dl juoksevaa hunajaa (sattui olemaan, pelkkä sokerikin ajaa kyllä asiansa)
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1 tl suolaa

1. Sulata voi ja sekoita siihen sauvasekoittimella käsitelty banaanisose, sokerit ja hunaja.
2. Lisää loput aineet ja sekoita.
3. Voitele vuoka, kaada taikina siihen ja viipaloi banaania päälle.
4. Paista 175 asteessa 50 minuuttia.
5. Ääntä kohti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti