sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Tavallinen hyydykekakku epätavallisista aineksista


Mikä sitten itse kullekin epätavallista on? Minulle outoa tässä ohjeessa (jonka lopputulos ylläolevan kuvan oikeanpuoleinen yksilö on) oli lähinnä sokerin ja jauhojen jättäminen yhtä ruokalusikallista lukuunottamatta)kokonaan pois. Limen mehun sijaan olisi voinut käyttää vettä, nyt täytteeseen tuli aika vahva limen maku. Ja muutenhan tuo ei haittaa, mutta kaakaon kanssa lime ei ehkä sovi parhaalla mahdollisella tavalla.

Ajattelin osallistua tällä ohjeella Nami-Hiiren kakkukisaan, jossa tavoite oli tehdä oma muunnelma joko netistä tai muusta lähteestä löytyneestä kakkukuvasta. Vaan myöhästyin! Vasemmalla nyt kuitenkin oma inspiraatiokuvani - kukahan lienee ottanut?-, joka löytyi karppausfoorumilta. Siitä syntyi halu tehdä hyydykekakku, jossa on tumma ja tiivis pohja ja paljon, paljon täytettä. Myös idea kakun sisällöstä löytyi kyseiseltä foorumilta, tosin allaoleva ohje on linkin reseptistä tekemäni muunnos.

Pohja:

100g tummaa suklaata
100g voita
2 munaa
1rkl kookosjauhoja
1 rkl raakakaakaojauhetta

Täyte:

6 dl kuohukermaa
1 prk philadelphia -tuorejuustoa
250 g rahkaa (Ehrmann)
9 liivatelehteä
1 limen mehu
3 rkl raakakaakaojauhetta
1,5 dl jäisiä vadelmia
1 rkl vaniljasokeria
maun mukaan vaniljasteviaa

1. Sulata suklaa ja voi kattilassa. Lisää muut aineet ja vatkaa taikinamaiseksi.
2. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Jäähdytä.
3. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää vaahtoon rahka ja tuorejuusto. Makeuta makusi mukaan vaniljasokerilla ja stavianesteellä, sokeriakin voi toki käyttää.
4. Kuumenna limen mehu ja sulata siihen liivatelehdet. Kaada neste täyteseokseen.
5. Levitä puolet seoksesta kakkupohjan päälle. Ripottele täytteen sekaan jäisiä vadelmia.
6. Lisää lopputäytteeseen kaakaojauhe, tarkista maku ja levitä se vadelmien päälle. Hyydytä muutama tunti.
7. Koristele mieleiseksesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti