sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Minttusuklaamuffinsit



Nopeatekoiset muffinsit taitavat olla suosikkileivonnaisiani siitäkin huolimatta, että enää leivon herkkuja vain hyvin harvoin. Nämä päätyivät viemisiksi äitini syntymäpäiville diilillä "tee sinä se paisti, niin minä tuon jälkkärin". Juhlia ei siis varsinaisesti ollut, vaan söimme ja kahvittelimme lähipiirin voimin. Marraskuu kyllä kaipaa kipeästi lisää ihania, valoisia juhlia - voisiko joku mennä lähiviikkoina vaikka naimisiin tai keksiä jotain muuta juhlittavaa, pliis?

Näiden muffinsien ohje on suoraan Pullahiireltä. Ihana ohje, tästä syntyi rapeakuorisia ja maistuvia muffinseja!

Muffinsitaikina (12 isoa tai 18 pienempää muffinsia):

3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 munaa1 dl maitoa
100g voi/margariinia
1 dl minttusuklaarouhetta (esim. Marianne crush)

Kuorrute (Pullahiireltä sekin, mutta eri ohjeesta ja aika lailla muokattuna - vinkki: älä tee näin vaan tee linkitetyn ohjeen mukaan, uskon lopputuloksen olevan alkuperäisellä ohjeella parempi):

80g tummaa suklaata
2 valkuaista
0,5 dl sokeria

1,5 dl tomusokeria
100g voita
2 rkl kaakaojauhetta

minttusuklaarouhetta, esim. Marianne Crushia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Riko munien rakenne ja lisää joukkoon maito. Sekoita nämä keskenään. Sulata margariini/voi ja lisää se edellisiin. Lopuksi lisää vielä minttusuklaarouhe. Sekoita massa tasaiseksi ja jaa muffinssivuokiin. Halutessasi käytä muffinssipeltiä. Paista 175 asteessa n. 15 min. Voit kokeilla muffinssien kypsyyttä puutikulla (esim. hammastikku). Jos taikinaa tarttuu tikkuun paista vielä muutama minuutti ja kokeile uudestaan. Nosta muffinssit ritilän päälle jäähtymään.

Tee kuorrute. Sulata suklaa ja lisää joukkoon valkuaiset ja sokerit sähkövatkaimella sekoittaen. Kun seos alkaa olla vaahtomaista, lisää siihen pehmeä rasva ja kaakaojauhe. Vatkaa ja anna jämäköityä kylmässä hetken aikaa. Pursota muffinsien päälle ja koristele minttusuklaarouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti