sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Tomaatti-mozzarellakakku


Kun vapaita on epäsäännöllisesti ja työ vaativaa, niin joskus kannattaa leipoa kakku ihan vain siksi että edessä on kaksi oikeaa vapaapäivää ja muulloin aina auki olevan työpuhelimen voi sulkea. Mies on suolaisen ystävä, minä taas makean - koska mieheni on meistä se, joka jää nyt vapaalle, hänen kantansa voitti ja tein hänen ikisuosikkiaan voileipäkakkua. Tämä oli ensimmäinen koskaan kokeilemani kasvisvoileipäkakku, ja tätä teen takuulla joskus tulevaisuudessakin jos tarvetta on. Hyvää! Koristelun suhteen mielikuvitus loppui kesken, mutta kotikakulle simppeli ulkomuoto sallittakoon.

Ohje on Marielta pienin sovelluksin, alla sellaisena kuin sen itse toteutin:

Täyte 1:

noin 10 isoa basilikan lehteä
100g aurinkokuivattuja tomaatteja
1/2 prk Flora vispiä
200g tomaatti-basilikatuorejuustoa (Viola)
1 dl mozzarellaraastetta

Täyte 2 :
1/2 prk Flora vispiä
1/2 kurkku raasteena
1 päärynä raasteena
n. 70g mozzarellaa paloina
3-4 rkl pestoa
Kuorrute: 100g smetanaa ja 200g maustamatonta tuorejuustoa

Koristeluun: Kirksikkatomaatteja, basilikanlehtiä, mozzarellaa, kurkkua, jääsalaattia

Iso pussi paahtoleipää


Vatkaa Flora vispi kuohkeaksi vaahdoksi. Jaa vaahto kahteen osaan ja lisää toiseen puolikkaaseen tuorejuustoa ja silputut basilikanlehdet. Leikkaa saksilla auronkokuivatut tomaatit pieneksi silpuksi. Lisää vaahtoon tuorejuustorasteen kanssa. Sekoita tasaiseksi.

Raasta kurkku ja kuorittu päärynä karkeaksi raasteeksi. Valuta raastetta pari minuuttia lävikössä. Pieni juusto mukavankokoisiksi sattumiksi. Mausta vaahto pestolla ja lisää raasteet ja mozzarella joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja asettele kuusi palaa vierekkäin kahteen riviin. Kostuta leivät sitruunavedellä ja levitä päälle täyte 1. Laita täytteen päälle seuraavat kuusi leipäviipaletta, kostuta ja levitä päälle täyte 2. Asettele päällimmäiseksi vielä yksi leipäkerros ja kostuta sekin.

Sekoita smetana ja maustamaton tuorejuusto ja levitä kuorrute kakun päälle. Koristele valintasi mukaan tomaatilla, mozzarellalla, basilikalla, salaatilla tai millä vain haluat. Kakku on hyvää heti, seuraavana päivänä todennäköisesti vieläkin parempaa.




Loppuhuomio: Tässä ohjeessa maistuu Italia! Lieneekö syynsä aiemmin tehdyllä matkalla saapasmaahan ja sillä että useamman kerran söin siellä joko a) tomaatti-mozzarella-basilika -salaattia tai b) em. aineksista tehtyä pizzaa? Väliäkö hällä sinänsä, mutta muistoja tulvahti mieleen ja päätin kokeilla lähiaikoina myös ihanien bruschetta-leipien tekoa itse. Mmm...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti