tiistai 21. syyskuuta 2010

Bruschettat


Voileipäkakkua tehdessäni haaveilin Italian aromeista, muistatko? Erään vapaapäivän ilta kului herkullisissa merkeissä, kun kokkasimme miehen kanssa yhdessä. Mies kokkasi taivaallista, lämmittävää kasvissosekeittoa, minä valitsin viinin (vihreää) ja tein bruschettat. Nam! Näin syntyi luksusta arkeen:

4 isoa vaaleaa leipäpalaa
rasiallinen kirsikkatomaatteja
1/2-1 dl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
ripaus hyvää suolaa
ripaus mustapippuria
(basilikaa)

Lämmitä oliiviöljy kattilassa ja purista tai hienonna sekaan valkosipuli. Hauduttele hetki.Ota avuksi pullasuti ja voitele leipien pinnat öljyllä. Jätä loppu öljy ja valkosipulit kattilaan ja pilko joukkoon kirsikkatomaatit. Kääntele seosta joitakin minuutteja jotta tomaatit pehmenevät, mutta älä paista saati keitä. Levitä tuotoksesi leipien päälle, mausta suolalla ja pippurilla (ja tuoreella basilikalla, jos sitä sattuu löytymään) ja työnnä leivät 220-asteiseen uuniin noin 5-10 minuutiksi. Leivät maistuvat sellaisenaan, mutta erityisesti balsamicon kanssa ne ovat herkullisia.

Ps. Syytän karuhkosta kuvasta sitä namiviiniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti