sunnuntai 22. elokuuta 2010

Oliivi-siemensämpylät

Laiskotti, mutta jotain konkreettista teki mieli tehdä varsin teoreettisten opiskelujen ja jokseenkin abstraktien töiden ohella. Leipää siis, ja koska sämpylöiden vaivaaminen on mielestäni työlästä, tein helppoja levysämpylöitä. Vaivatonta ja hyvää! Oliiveja olisi voinut pilkkoa myös taikinaan, ehkä kokeilen sitä vielä joskus.

Ohje:
5dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1/2 rkl suolaa
vajaa 0,5 dl oliiviöljyä
6 dl sämpyläjauhoja (minulla Myllärin)
4 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisrouhetta
1,5 dl auringonkukansiemeniä
15 isoa tai 20 pientä oliivia

Liuota hiiva  +42 asteiseen veteen. Lisää mausteet. Alusta kuivat aineet taikinaan ja lisää viimeisenä joukkoon auringonkukansiemenet. Anna kohota puolisen tuntia peitettynä. Vaivaa taikinaa vielä hieman, lisää öljy ja kaada taikina leivinpaperilla peitetylle, reunalliselle uunipellille. Tasoita taikina ja anna sen kohota vielä jonkin aikaa liinan alla. Kun taikina on kohonnut, vedä siihen viillot molempiin suuntiin niin, että taikinaan muodostuu neliöitä. Viipaloi  oliivit ja painele viipaleet neliöihin. Paista uunissa 225 asteessa noin 15-20 minuuttia. Kun leipä on jäähtynyt, voit taitella neliöt irti toisistaan.

1 kommentti:

  1. Ohje kuullostaa terveelliseltä ja hyvältä!
    Sinulle olisi blogissani tunnustus. :)

    VastaaPoista