sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Raitakakku mansikoista ja suklaasta


Vilkkilässä on tohinaa niin lomareissujen kuin muuton (pian muuttojenkin) tiimoilta, joten kovin paljon en ole ehtinyt keittiössä viettää aikaani. Tämän kakun vein vanhemmilleni loman alkamista juhlistamaan, samoin kuin parikymmentä muffinsia, jotka tein tällä tutulla ohjeella, tosin ilman valkoista suklaata.

Käytin raitakakkuun sekä tuoreita mansikoita että tummaa, Italiasta tuomaani suklaata. Tuoreet mansikat maistuivat mukavasti myös valmiissa kakussa, sääli että pakastemansikoista tehty mikätahansa ei koskaan ole aivan yhtä herkullista kuin tuoreista mansikoista tehty. Nautitaan siis kesän antimista kun vielä voidaan! Mansikkaviipaleista tulee pohjan ja suklaaraidan väliin oma kerroksensa, joka ei valitettavasti näy juuri kuvissa. Omasta mielestäni mansikkaviipaleet toivat kakkuun ihanaa raikkautta ja myös mukavan erilaista koostumusta verrattuna pehmeisiin mousseraitoihin. Raitojen värit olivat niin kauniit, että en halunnut peittää kakun sivuja tai pintaa kokonaan. Tein siis kermatilkasta ruusukkeita, joista keskimmäiseen laitoin kuvan ottamisen jälkeen marsipaaniruusun.



Raitakakku syntyi tällaisella, itse kehittämälläni ohjeella:

Pohja:
2 munan sokerikakkupohja (vaikkapa täältä, tosin samanlaisiahan nuo aika pitkälti kaikkialla ovat...)

Kostutus:
Mansikkamehua

Pohjan päälle:
n. 10 kpl mansikoita

Suklaaraita:
70g tummaa suklaata
2 dl kuohukermaa
100 g vaniljatuorejuustoa
125 g maitorahkaa (Ehrmann ei ole niin hapanta kuin esim. Valion rahkat)
(sokeria maun mukaan, itse laitoin noin ruokalusikallisen - tulos ei ollut kovin makea, mutta hyvin suklainen)
2 liivatelehteä

Mansikkaraita:
15-20 mansikkaa
2,5 dl Flora Vispiä
100 g vaniljatuorejuustoa
125 g maitorahkaa
2 liivatelehteä
Sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan (pitänee opetella ottamaan määrät ylös...)

1. Valmista kakkupohja leivinpaperilla peitetyssä irtoreunavuoassa. Kun pohja on jäähtynyt, kostuta se huolellisesti mansikkamehulla. Viipaloi mansikoita sen verran, että voit peittää viipaleilla kakkupohjan. Koko kakku kootaan irtopohjavuokaan.

2. Valmista suklaaraita. Vatkaa kerma ja sekoita siihen tuorejuusto sekä rahka. Sulata suklaa ja valuta se seokseen samalla sitä vatkaten. Mausta sokerilla omaan suuhusi sopivaksi (tarvittavan sokerin määrä riippuu myös käyttämästäsi suklaasta). Lisää seokseen lopuksi pakkauksen ohjeen mukaan liotetut ja kiehuvaan vesitilkkaan (n. 2 rkl riittää) sulatetut liivatelehdet. Kaada seos mansikkakerroksen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään siksi aikaa, kun teet mansikkaraidan.

3. Pilko mansikat. Vatkaa Flora Vispi ja erota siitä noin viidesosa kakun koristelua varten erilliseen astiaan. Sekoita tuorejuusto ja rahka vispiin. Lisää seokseen viimeisenä mansikat, tasoita seos sähkövatkaimella ja mausta sitten sokerilla. Liota liivatteet, sulata ne vesitilkkaan ja lisää neste täytteen joukkoon. Kaada täyte suklaakerroksen päälle ja annan kakun hyytyä kylmässä.

4. Mausta loppu vispi sokerilla ja pursota siitä haluamiasi koristeita kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti