perjantai 8. kesäkuuta 2012

Porkkanamuffinit



Tällä ohjeella piti alunperin syntyä porkkanakakku, mutta kakkuvuoan sijaan taikina päätyikin silikonisiin muffinivuokiin. Ohje ilman omia muunnoksia löytyy täältä.

2 ½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
¾ tl kanelia
200-300g porkkanaa hienoksi raastettuna
0,5 dl öljyä
2 kananmunaa

1. Sekoita kuivat aineet.
2. Lisää mukaan porkkanaraaste ja öljy.
2.  Lisää kananmunat ja vatkaa muutama minuutti sähkövatkaimella.
4. Jaa muffinivuokiin ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Kuorrute valmistui jotenkin näin: 1 dl kuohukermaa, 1 prk vaniljatuorejuustoa, jonkinmoinen määrä sokeria (testaa, mikä määrä sopii makuusi). Vaahdota kerma, lisää tuorejuusto ja sokeri ja pursota jäähtyneiden muffinien päälle.