sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Muutto- ja maisterikakku

Yhdistetty valmistujais- ja muuttokakku. Koekäytössä voittamani kaulintamassa, koristeet samoista arpajaisista voittamaani mustaa marsipaania. Kokoa pohjalla viiden munan verran, pursotukset kuohukermaa. Välissä appelsiinisuklaatäyte ja sitruunatäyte, jälkimmäinen Kinuskikissalta omin sovelluksin.



Kokemuksen syvällä rintaäänellä uskallan nyt sanoa, etten ole ihan heti valmis vaihtamaan suosikkikuorrutettani kermaa kaulintamassaan. Taidan olla vanhanaikainen. Kauneimmat kakut syntyvät noista massoista, mutta silti...  Alakuvassa muuten mukana joskus askartelemani marsipaaninopat: onnestahan tässä elämässä on viime kädessä kysymys, niin asunto- kuin opiskeluasioissakin!

maanantai 16. huhtikuuta 2012

Suklaiset piparit


Tältä näyttivät pääsiäispöydän pikkuleivät ennen kahvipöytään päätymistään. Ja mikä tärkeintä, pääsin käyttämään arvonnassa voittamaani lammasmuottia! Taikinan ohje on LeivinLiinan browniemaisten suklaapipareiden ohje, joskin jauhot on vaihdettu täysjyvään ja tavallinen sokeri raakaruokosokeriin. Hyvää ja suklaista, ei lainkaan liian makeaa. Ilman kuorrutusta näistä tuskin tulisi lasten suosikkeja, mutta aikuisille uskon maistuvan.

torstai 12. huhtikuuta 2012

Kaurainen raparperipiirakka

Uusi raparperisuosikkini: makeaa, kauraista ja niin hyvää! Virallinen syy leipomiseen oli tietysti pakastimen tyhjentäminen edelliskesän saaliista... Kuva on pääsiäisenä vietetyistä valmistujaiskahvitteluista, esittelen muut tarjoilut myöhemmin.


Ohje mukailtuna täältä.

Taikina:
150 g margariinia
 50 g öljyä
3 dl sokeria
4 munaa
4 tl kaardemummaa
4 tl leivinjauhetta
6.5 dl vehnäjauhoja

Päälle: 0,5-1 l raparperipaloja

Kuorrutus:

150 g voi/marg
3 dl sokeria
4 tl vanilijasokeria
4 dl kaurahiutaleita

1. Kaiva raparperit pakasteesta, sulata lävikössä.
2. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri, lisää munat samalla vatkaten.¨
3. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää taikinaan.
4. Levitä taikina reunalliselle uunipellille tai pariin pienempään vuokaan ja paista n. 10-15 minuuttia 200 asteessa.
5. Sulata rasva kattilassa, lisää muut aineet ja sekoita hyvin.
6. Lisää paistetun pohjan päälle raparperit ja kuorrute. Paista vielä n. 20-30 minuuttia 175 asteessa.
7. Syö vaniljakastikkeen tai vastaavan herkun kanssa. Nam!

perjantai 6. huhtikuuta 2012

Marjaiset proteiinipatukat



Kilpaileva versio edellisille, suklaisille proteiinipatukoille:

2 rkl manteleita
0,5 dl mysliä
2 rkl mustaherukkajauhetta
2 dl Triple protein mansikka -jauhetta
50g voita
2 rkl kookosöljyä
1 rkl hunajaa
30g Fazerin sininen ja valkoinen -suklaata

Toteutus on yhtä yksinkertainen kuin aiemmassa versiossa, ja lopputuloksena on kuusi proteiinipatukkaa (paino n. 40 g/kpl, josta proteiinia 14g, hiilihydraatteja 9g, rasvaa 16g):

1. Sulata rasvat ja lisää hunaja. Anna jäähtyä vaiheiden 2. ja 3. ajan.
2. Rouhi mantelit ja suklaa.
3. Kaada manteleiden ja suklaan joukkoon kulhoon proteiinijauhe, mysli ja marjajauhe. Lisää lopuksi rasva-hunajaseos.
4. Tasoita levyksi ja anna jähmettyä kylmässä. Paloittele.

Hyvää varsinkin pakasteesta napattuna! Maistuu jogurttijäätelölle, vaan ei liian makealle sellaiselle. Täytyypä viedä kuntosalia harrastavalle velipojallekin maistiaisiksi.

keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Nopeat suklaa-banaanimuffinit

... Ja vielä ihan Lidlin silikonivuoissa tarjoiltuna, mutta olivat kuulemma hyviä. Hyvä niin!

En muista lainkaan, mistä löysin ohjeen. Näitä lienee netti pullollaan...