torstai 11. elokuuta 2011

Lime-mustikkapiirakka


Tämän piirakan ohje löytyi Aamulehden jälkiruokakisasta, ja on siis Eve-nimisen tytön kilpailuun lähettämä voittajaresepti. Koska lähikaupasta ei löytynyt ohjeessa ollutta lime-valkosuklaarahkaa, laitoin sen sijaan purkillisen sitruuna- ja toisen vaniljarahkaa. Limeä oma piirakkani ei siis ole nähnytkään, toisin kuin otsikko antaa ymmärtää.

Itse en tätä piirakkaa maistanut, joten liitän kommentin tänne kun saan sellaisen. Vaikea tosin kuvitella, että näin hyvillä aineksilla saisi aikaan kovin kehnon lopputuloksen! Ohjetta en viitsi nyt tänne kopioida, sillä "yksinoikeudella Aamulehdelle" -huomio ohjeen alussa nosti hiukseni pystyyn. Käykääpä siis kurkkaamassa ohje ylläolevasta linkistä jos pakastimesta löytyy vielä viime kesän mustikoita tai kuluvan kesän sadosta tekee mieli jotain leipoa.

tiistai 9. elokuuta 2011

Pähkinäsuklaatorttu



Kinuskikissa oli leiponut helpon oloista pähkinäsuklaatorttua (ainakin ohje on lyhyt!), ja päätin eräänän sateisena kyläilypäivänä täydentää vanhempieni jääkaappia tällä herkulla. Äkkimakeasta pitävät läheiseni väittivät pitävänsä lopputuloksesta, joten olen tuotokseen tyytyväinen. Koska oikea pähkinävoi maksaa reilusti eenmmän kuin sokeriset korvikkeensa (jota myös KK vaikuttaa käyttäneen, aito voihan ei ymmärtääkseni ole lainkaan makeaa), ostin suosiolla kaupan halvinta, Rainbow:n valmistamaa suklaalevitettä. Pähkinää koko hoidossa oli etiketin mukaan kokonaiset 1%, joten heitin pohjan ja täytteen väliin pari kourallista rouhittuja pähkinöitä sattumiksi. Pohjankin suhteen oikaisin: ostin kaupasta valmiin taikinan, mutta tunnustan kyllä haukkoneeni henkeä lukiessani tuoteselostetta kotona. Pohjassa oli -ellen väärin muista- 11 eri E-koodilla merkittyä osasta. Yääääh. Maksanee siis vaivan tehdä taikina itse, kuten aion itsekin vastaisuudessa yrittää tehdä.

Alla ohje omilla muutoksillani.

Pohja:
Sunnuntai murotaikina (pakaste)

Kostutus:
¼ dl maitoa

Täyte:
2 ½ dl Flora Vispiä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl pähkinäsuklaalevitettä (esim. Nutella tai Rainbow)
2 liivatelehteä
kourallinen-pari pähkinöitä

Koristelu:
Pirkka Luomu tummasuklaa (rouheinen)

Sulata murotaikina ja levitä se piirasvuokaan. Paista 225 asteessa 10-13 minuuttia. Kostuta maidolla. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja suklaalevite. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja sulata ne sitten kiehuvaan vesitilkkaan. Kaada suklaaseokseen. Rouhi pähkinät ja levitä ne pohjan päälle. Kippaa päälle suklaaseos. Koristele vaikkapa rouhimalla päälle tummaa suklaata tai tai kuten Kinuski on tehnyt, pursottamalla päälle suklaalevitettä. Itselläni joukkoon livahti myös muutama kookoshippu. Tarjoile jääkaappikylmänä.